Serendipiteit

Beste Pluspro blog lezers.

Plusplaats.nl is er voor iedereen die op zoek is naar vriendschap en voor iedereen die wil meehelpen aan meer (plus) geluk, voor iedereen. Plusplaats wil dit voor iedereen makkelijk toegankelijk maken. Nu nog via een website en voor een eenmalige lage bijdrage maar straks, gratis en via een appsite ?

Wie of welk bedrijf of organisatie staat achter het doel en wil samen met ons onderzoeken of we samen kunnen optrekken in het verder ontwikkelen van de Plusplaats propositie. (partnering, kennis, tijd , geld, co-promoties, delen. Alle hulp is welkom)

Ik deel hier graag onze droom.

Voorwaarden voor geluk, volgens Immanuel Kant. Duitse wijsgeer (1724-1804)

  • Iets te doen hebben
  • Vriendschap, iemand om mee te delen.
  • Iets om naar te verlangen

Basis van Vriendschap volgens bestseller auteur Stieg Larsson(1954-2004). Zweedse activist, journalist en auteur.

  • “Vriendschap is gebaseerd op twee dingen: respect en vertrouwen. Je kunt respect voor iemand hebben, maar als je geen vertrouwen in diegene hebt, dan gaat de vriendschap kapot”

Droom van Plusplaats is om aan deze twee belangrijke zaken (vriendschap en geluk) een positieve bijdrage te gaan leveren, voor iedereen. Een gratis website waar toevallige relevante ontmoetingen structureel een positieve impact hebben op je geluk ervaring en beleving. Op Plusplaats zoek je verdieping en besluit je samen om tot een vriendschap over te gaan. Bedrijven en organisaties laten op Plusplaats zichtbaar zien dat er nagedacht is over geluk & vriendschap en helpen mee om Plusplaats voor iedereen gratis en aantrekkelijk te houden.

Plusplaats gelooft in serendipiteit. (een begrip afkomstig uit een oud Perzisch sprookje) Serendipiteit staat voor; het geluk om toevallige mooie ontdekkingen te doen, op Plusplaats in de vorm van toevallige relevante ontmoetingen. (matching)

Dankzij budget dat  (ook een beetje onverwachts en zeer welkom) beschikbaar kwam vanuit Ben |T-Mobile (wij zijn zeer dankbaar daarvoor) is er  een start gemaakt met een website inclusief een matchmaker om serendipiteit te stimuleren. Plusplaats is klaar voor de volgende fase , volgens ons is dat een app (Andriod en Apple) die serendipiteit nog meer gaat faciliteren en zelfs real time op basis van persoonlijke wens en behoefte van dat moment (de satus quo) en per dag, moment aan te zetten en sluiten. Immers, Geluk ervaar je in het moment.

Graag een moment van jullie tijd om hierover na te denken. Ook hier vertrouwen wij op serendipiteit en hopen van jullie te horen. wij zien uit naar een kennismaking en een leuke en betekenisvolle samenwerking.

Hartelijke groet

Jos van Plusplaats (jos@plusplaats.nl). Bellen mag natuurlijk altijd.

 

Geef een reactie