Week tegen eenzaamheid

Organisaties en ondernemers die via Plusplaats.nl als Pluspro mee willen helpen, doen voor slechts € 4,10 per maand mee. Klik hier voor pluspro informatie.

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Herkenbaar? Feiten en cijfers rond eenzaamheid: Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Nog eens een op de drie Nederlanders voelt zich matig eenzaam. Onder mannen en vrouwen komt eenzaamheid ongeveer evenveel voor. Nieuwe cijfers van het CBS laten zien dat mensen zonder partner zich het vaakst erg eenzaam voelen.

Wanneer een probleem? Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die het sterk of langdurig voelen. Kort gezegd, wanneer eenzaamheid je ongelukkig maakt of het je belemmert in je functioneren

Geluk volgens -Immanuel Kant. Duitse wijsgeer (1724-1804)

  • Iets te doen hebben
  • Vriendschap, iemand om mee te delen.
  • Iets om naar te verlangen

Als je je eenzaam voelt, kun je het gevoel hebben dat er niets aan te doen is. Of dat een oplossing van anderen afhangt. Deze gedachtes zijn begrijpelijk, maar niet waar. Meestal kun je er wat aan doen. Vriendschap start op Plusplaats. Hier delen we interesses/ervaring, gaan we voor verdieping en zoeken we elkaar op.

Van 27 september tot en met 6 oktober 2018.  Samen tegen eenzaamheid. De nationale week tegen eenzaamheid.

Hier werken organisaties samen, zoeken we elkaar op en helpen we elkaar om het voor iedereen in Nederland een beetje leuker te maken. Kom in actie! Plusplaats helpt mee, eindeloos meedoen nu van € 9,95 voor € 3,95 (eenmalige betaling) Doe jij mee?

Organisaties en ondernemers die via Plusplaats.nl als Pluspro mee willen helpen, doen voor slechts € 4,10 per maand mee. Check hier voor pluspro informatie.

Check Plusplaats en alle andere “samen tegen eenzaamheid” initiatieven via deze link:

https://www.eenzaam.nl

 

Geef een reactie